sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sallitut synnit

Minulla oli eilisen varalle huippuhyvä suunnitelma. Mieheni lähti bileisiin, ja jäin muksujen kanssa koko illaksi kolmisin. Mä aavistelin, että ennen pitkää siinä hulabaloossa alan hautoa ajatusta suklaamutakakusta tms jostain hyvästä, mitä kaiken lisäksi on kiva leipoa esikoisen kanssa. Jotta en sortuisi pahimpiin herkkuihin, varasin jääkaappiin valmiiksi pientä ja hyvää naposteltavaa. 


Kurkku ja porkkanapalat sekä dippisoosi taitaa olla jokaisen laihduttajan vakionaposteltava. Mä halusin lisäksi jotain muutakin hyvää mutten kovin makeeta. Mä en vaan osaa syödä makeaa kohtuudella vaan pikemminkin kaksin käsin kunnes yököttää. 

Löysin Project Booty blogista helpon myslipatukoiden ohjeen ja kokeilin jotain vähän sinne päin. Nämä siis ei ole mitään kevyitä todellakaan, mutta eikös pähkinät kuitenkin sisällä ihan parasta laatuaan olevaa rasvaa, eli ainakin siinä mielessä terveellisiä. Näissä ei myöskään ole mitään lisäaineita, niin niitä kehtaa lapsillekin antaa.


Myslipatukat:

6 dl kaurahiutaleita
paljon erilaisia pähkinöitä ja siemeniä
kuivattuja hedelmiä tai marjoja

3 dl appelsiinimehua
3/4 dl siirappia
3 rkl hunajaa

3 rkl maapähkinävoita

Ohje: 

Sekoita kaikki kuivat aineet. Noita pähkinöitä ja siemeniä mä ite laitoin varmaan toiset 6 dl, mutta vähempikin ois riittänyt. Pistin niiden lisäksi kuivattuja ananaspaloja ja rusinoita. 

Kiehauta kattilassa appelsiinimehu, siirappi ja hunaja. Kaada kuivien aineiden sekaan. 

Lisää lopuksi maapähkinävoi. Sekoita vimmatusti. 

Levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa about 200 asteessa 15 minuuttia. 

Leikkaa paloiksi lämmin paistos. Anna jäähtyä mielellään yön yli jääkaapissa.


Tämä oli muuten eka kerta ikinä, kun käytin maapähkinävoita mihinkään. Ja hyväähän siitä tuli. Varsinkin meidän Hugo tykkäs tosi paljon. Nyt testauksen jälkeen voin sanoa, että ois nämä vähän vähemmän pähkinäisiä ja enempi makeita omaan makuuni voinut olla. Taikinaan olisi ehkä sopinut laittaa myös suklaahippuja, mutta ens kerralla sitten.

Mun lauantai-illan napostelujen suhteen kävi muuten lopulta niin, että söin ihan liian monta palaa näitä pähkinäisiä patukoita ja porkkanat nahistuu edelleen jääkaapissa. Onneks kävin aamulla lenkillä, niin ei ne pähkinöiden huimat kalorimäärät niin kauhistuta. Ei ehkä kannata laskea, kuinka paljon noissa patukoissa lopulta on kaloreita... Mutta ainakaan en sortunut mihinkään makeaan, mistä seurauksena ois ollut paljon pahempi repsahdus ja järkyttävä morkkis. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti